november 10 2019 0Comment

Jade doden Birma.

Bij hevige regenval en een aardverschuiving in Myanmar (Birma) zijn zeker 160 doden te betreuren. In het gebied bij Hpakant zijn honderden kleinschalige jademijnen die volstroomden toen de rivier de Uru buiten haar oevers trad. Bron: NRC.                                                    

Grote tanzaniet vondst.

Een mijnwerker in Tanzania Merelani Hills vond twee grote tanzanieten van 6 resp 9 kilo. Er werd door de overheid € 3 miljoen voor betaald. De mijnwerker zelf was niet de armste: hij heeft voorts de zorg over 2000 koeien. Bron: NRC

 

nlGem magazine

De opvolger van Holland Gem (het GGN-huisblad tot 2015) schrijft dit keer onder meer een artikel over Paraïba-toermalijn.

Gems & Gemology

Het laatste kwartaalnummer van G&G is helemaal gewijd aan de vindplaatsen en herkomst van de meest bekende edelstenen.

Het GGN bestaat al 25 jaar !

Dit is in het weekend van 25-26 januari 2020 samen gevierd met het 125-jarig bestaan van de Vakschool Schoonhoven. En wel door het organiseren van het 22e Symposium van de Federatie van Europees Onderwijs in Gemmologie (FEEG).  Het symposium was een geslaagd evenement.  In de loop van het jaar zullen wij tijdens een bijeenkomst meer inhoudelijk aandacht besteden aan de oprichting van de vereniging: diverse sprekers laten hun licht schijnen over de leden van het eerste uur,  de onderwerpen die toen aan de orde waren en de veranderingen in de edelsteenkunde.  Boeiend !