Jaarprogramma GGN

De afgelopen tijd werd verkend of de onderstaande bijeenkomsten en activiteiten in het najaar ’20 konden worden gerealiseerd. Helaas verstoort het coronavirus drastisch de planning. Maar gezondheid gaat voor.

In verband met het coronovirus worden daarom de bijeenkomsten en activiteiten in het najaar uitgesteld en verschoven naar het voorjaar 2021.

Als compensatie bieden wij u maandelijks een “tandenknarser” aan op het gebied van uw edelsteenkundige kennis. Heeft ú een leuke tandenknarser ? Zend deze op naar de webmaster. Hij is u dankbaar. Leden kunnen de tandenknarser voor 30 augustus a.s. inzenden aan de webmaster. Als “beloning” worden de namen van de drie inzenders met het juiste en meest complete antwoord vermeld bij de volgende tandenknarser. De tandenknarser van de maand juli betrof onze kennis van parels. Er waren maar weinig goede inzendingen. Peter Slootweg was de enige met het juiste antwoord: een kalkparel, ook bekend als de melo-melo. Chapeau !

Voor de maand augustus presenteren wij het volgende “probleem”. U legt onderstaande kleurloze steen op de refractometer en meet indexwaarden van 1.54 en 1.55. Onder de polariscoop draait u de steen alle kanten op maar ontdekt met geen mogelijkheid interferentiekleuren. Ook met de heksenbol ziet u géén bull’s eye. Welke edelsteen is dat ?

Stuur uw korte maar volledige antwoord vóór 30 augustus aan de webmaster.

 

Een bekend persoon verzocht onderstaande smiley te plaatsen en vroeg dit fenomeen te willen beschrijven.

Ook hier geldt: stuur uw korte maar volledige antwoord voor 30 augustus aan de webmaster.