Jaarprogramma GGN

De afgelopen tijd werd verkend of de onderstaande bijeenkomsten en activiteiten in het najaar ’20 konden worden gerealiseerd. Helaas verstoort het coronavirus drastisch de planning. Maar gezondheid gaat voor. Door het coronovirus worden daarom de bijeenkomsten en activiteiten in het najaar uitgesteld en verschoven naar het voorjaar 2021.

Gepland, maar verschoven naar voorjaar ’21:

  • Maandag 21 september: Story-telling, Esther Lighthart
  • Maandag 19 oktober: Lapidarie: edelsteenslijpkunst
  • Maandag 23 november: 25-jaar GGN:  Hoe begon het ook alweer…
  • Zondag 11 oktober: Taxatiedagen Vakschool Schoonhoven
  • Zondag 15 november: Bezoek nieuwe diamantmuseum Antwerpen i.s.m. Gemma

Als compensatie bieden wij u maandelijks een “tandenknarser” aan op het gebied van uw edelsteenkundige kennis. Heeft ú een leuke tandenknarser ? Zend deze op naar de webmaster. Hij is u dankbaar. Leden kunnen de tandenknarser voor 30 juni a.s. inzenden aan de webmaster. Als “beloning” worden de namen van de drie snelste inzenders met de juiste antwoorden vermeld bij de volgende tandenknarser. Onze kennis van insluitsels behoeft enige opfrissing. “Slechts” Kim Wijnen was er het dichtst bij; 2 foutjes. De juiste oplossing was: A8, B11, C1, D5, E9, F4, G12, H6, I7, J3, K10 en L2.

Voor de maand juni presenteren wij het volgende probleem. Op de refractometer leest u bij het meten van een steen wel 8 schaduwlijnen af:

1.Dit is een grap

2.U hebt een oogafwijking

3.U gebruikt verkeerde contactvloeistof

4.De steen is onvoldoende vlak

5.Het ligt aan het apparaat: bijv. het glas is verruwd, de optiek is verschoven, de schaalverdeling is kromgetrokken

6.Anders, nl. ………………..

Stuur uw oplossing vóór 30 juni aan de webmaster.