Jaarprogramma GGN

NAJAAR

Voor het najaar ’21 plannen we onder voorbehoud de volgende aktiviteiten:

Als eerste wilden we op zondagmiddag 26 september a.s. van 15.00 tot 17.00 uur, een Blijdschapsbijeenkomst houden, dat wil zeggen dat we deze bijeenkomst willen opluisteren met een hapje en een drankje. Daarna een presentatie / Storytelling over juwelen van Esther Lighthart, juwelenblogster te Rhenen. Als locatie kozen we de Oude Brandweerkazerne in Rhenen.

Als tweede bijeenkomst planden we op maandag 18 oktober a.s. een verlate Algemene Leden Vergadering. In de afgelopen tijd hebben we nooit echt kunnen praten met elkaar. Er zijn leden die sommige besluiten van het bestuur anders hadden willen zien. In de ALV kunnen we hier ruim aandacht aan besteden. Ook bestuursuitbreiding is een belangrijk item. De locatie is nog niet bekend, maar gesproken wordt met zaalverhuurbedrijf de Witte, de Bilt.

Als derde bijeenkomst hebben we een lid van het eerste uur George Hamel gevraagd een presentatie over diamant te willen verzorgen en wel op maandag 22 november a.s. George heeft recent een boek over diamant geschreven en zijn unieke vakervaringen hierin vermeld. We wilden de bijeenkomst combineren met leden van de Vereniging Geode met als locatie de aula Develstein Zwijndrecht. Het boek is als voorintekening tot 1 september te koop voor €24,50, daarna €29,50. Te bestellen via Zadkine Schoonhoven, l.t.m.vanrens @ zadkine.nl

Als vierde bijeenkomst op maandag 20 december een ZOOM webinar over een nader door de leden te bepalen onderwerp. Locatie bij u thuis.

HET NIEUWE JAAR

Om het nieuwe jaar 2022 in te luiden zou het leuk en interessant zijn om een bezoek te brengen aan DIVA, het nieuwe diamantmuseum in Antwerpen. Met de Thalys. Samen met leden van de GEMMA. En afsluiten met een hapje eten. We “kristalliseren” dit verder uit.

In februari de onvermijdelijke ALV, waar tóch flinke knopen moeten worden doorgehakt.

En in maart willen we graag weer de topper van eerdere activiteiten hervatten: de onderzoeks- en taxatiedag in “Schoonhoven” onder de bezielende leiding van Wouter Abbestee, taxateur en Tünde Bàrtfai, docent edelsteenkunde. We gaan de mogelijkheden verkennen.