Ledenservice

   1.Beursagenda

Op dit moment -bij het begin van de zogenoemde 2e golf in het corona-tijdperk-  worden beursbijeenkomsten wel en niet gehouden.  Beurzen in grote gebouwen met voldoende ruimte en “corona-proof” gaan door. Maar in kleinere ruimtes kunnen maar beperkt standhouders aanwezig zijn waardoor de beursorganisatoren onvoldoende inkomsten kunnen generen.  Zodra er sprake is van meer zekerheid of bijeenkomsten en beurzen doorgaan zullen wij u dat laten weten. Zie ook www.mineralenbeurzen.nl . Intussen vindt u het misschien leuk om een uw (klein)kinderen op het spoor van de edelsteenkunde te zetten:   https://gemkids.gia.edu.

  2.Vraagbaak

Hebt u gemmologische vragen ? Stel ze aan de webmaster.

 

  3.Uitleenservice

Uit de GGN-gemmotheek kunt u 10 stenen per keer lenen tegen E5,- administratiekosten en E8,50 aangetekende postverzending. Richt uw  verzoek aan de webmaster.

 

  4.Marktplaats

Leden kunnen “overtollig” gemmologisch materiaal per stuk of kavel aanbieden voor E5,- per keer. Stuur de webmaster een foto, specificaties, de gewenste vraagprijs en uw e-mailadres.  Geïnteresseerd ? Vraag de webmaster het emailadres.

   

Aangeboden: reflectie meter  PRIM-I   € 150,-

Gevraagd: gebruikte PhotoAtlas(sen) van Gübelin-Koivula

Gevraagd: Lapis Bonona, ruw of  gefaceteerd

 

  5.Webinars

Gedurende het corona-tijdperk biedt de webmaster maandelijks een korte nieuwe of oude presentatie via ZOOM aan. Duur ca. 30 minuten. De volgende presentatie staat gepland op maandagavond 16 november om 20.00 uur precies. U kon of kunt zich zich aanmelden door uw e-mailadres aan de webmaster te zenden. U hoeft zich niet opnieuw aan te melden. Wel dient u te beschikken over Zoom. Een download-handleiding  kan op verzoek worden toegezonden, maar is ook te vinden via uw browser.

Maximum aantal deelnemers 30. Rond 19.50 uur wordt aan uw eerder opgegeven emailadres een Uitnodiging/invitatie toegezonden. Onderwerp is het beoordelen en waarderen/beprijzen van Australisch opaal.

 

   6.Documentatie, nieuws

Pdf ’s van gemmologische vakbladen zijn beschikbaar bij de webmaster :  DGG, G&G, JoG, Gemma, Holland Gem tot 2014, Gem Project, ICA, LMHC, SSEF. Ook downloadbaar bij de verschillende labs en instituten. Geef de naam, jaargang en nummer van het gewenste vakblad op. U kunt ook de naam van de steen of onderwerp aangeven. U ontvangt dan het meest recente nummer van het artikel, voor zover gedocumenteerd. Ook pdf ‘s  van de Blue Books (CIBJO) zijn beschikbaar.

Laatste nummers van vakbladen “die er toe doen” met hun hoofdonderwerpen:

Gemology Today 20 sep                       Insluitsels, eudialiet en “dark secrets” geschreven door Leone Langeslag, DGA (lid GGN)

SSEF Facette 20-05                              Hiddeniet, lgff roze saffier, e.a.

GIA Gems & Gemology, Spring ’20: Kleuroorzaken in korund, jade carvings, gele en blauwe beryl

 

7.Allerlei

Gratis Wi-Fi in de Antwerpse diamantbuurt. Kies aldaar via uw Instellingen:   “Diamond Free Wi-Fi”.

 

  8.Ideeën

Heeft u voor de vereniging een goed idee ? Laat het ons weten ! Het bestuur is er blij mee ! Ook als u vragen heeft over de vereniging of bestuursbesluiten kunt u op een discreet en uitgebreid antwoord vertrouwen.