Ledenservice

   1.Beursagenda

Op dit moment -in het corona-tijdperk- worden beursbijeenkomsten, ook voor in het najaar, afgezegd of naar latere data verplaatst.  Het opnemen van een beursagenda is derhalve niet zinvol. Zodra er sprake is van meer zekerheid of bijeenkomsten en beurzen doorgaan zullen wij u dat laten weten. Zie ook www.mineralenbeurzen.nl . Intussen vindt u het misschien leuk om een uw (klein)kinderen op het spoor van de edelsteenkunde te zetten:   https://gemkids.gia.edu

 

  2.Vraagbaak

Hebt u gemmologische vragen ? Stel ze aan de webmaster.

 

  3.Uitleenservice

Uit de GGN-gemmotheek kunt u 10 stenen per keer lenen tegen E5,- administratiekosten en E8,50 aangetekende postverzending. Richt uw  verzoek aan de webmaster.

 

  4.Marktplaats

Leden kunnen “overtollig” gemmologisch materiaal per stuk of kavel aanbieden voor E5,- per keer. Stuur de webmaster een foto, specificaties, de gewenste vraagprijs en uw e-mailadres.  Geïnteresseerd ? Vraag de webmaster het emailadres.

     Te koop: reflectie meter PRIM-I   150,-

  5.Webinars

Gedurende het corona-tijdperk biedt de webmaster maandelijks een korte nieuwe of oude presentatie via ZOOM aan. Duur ca. 30 minuten. De tweede presentatie staat gepland voor maandagavond 13 juli om 20.00 uur precies. U kunt zich aanmelden door uw e-mailadres aan de webmaster te zenden. U dient te beschikken over Zoom. Een download-handleiding  kan op verzoek worden toegezonden, maar is ook te vinden via uw browser.

Maximum aantal deelnemers 30. Om 19.50 uur wordt aan uw opgegeven emailadres een Uitnodiging toegezonden. Onderwerp: korund-robijn.

 Meer (gratis, Engelstalige) webinars?  www.gia-edu/knowledge-sessions-webinar

  • 2 juli  geologie voor edelsteenkundigen
  • 16 juli kleurdiamant
  •  6 augustus insluitsels

  6.Documentatie

Pdf ’s van gemmologische vakbladen zijn beschikbaar bij de webmaster :  DGG, G&G, JoG, Gemma, Holland Gem tot 2014, Gem Project, ICA, LMHC, SSEF. Ook downloadbaar bij de verschillende labs en instituten. Geef de naam, jaargang en nummer van het gewenste vakblad op. U kunt ook de naam van de steen of onderwerp aangeven. U ontvangt dan het meest recente nummer van het artikel, voor zover gedocumenteerd. Ook pdf ‘s  van de Blue Books (CIBJO) zijn beschikbaar.

Laatste nummers met hun hoofdonderwerpen:

Gemmology Today 20-06           Ideal-cut grading, micrometeorieten

SSEF Facette 20-05                     Hiddeniet, lgff roze saffier, e.a.

NL Gem 20-5                                 Vesuvianiet

GIA Gems&Gemology 19-55/4  Geologie, herkomstbepaling

 

7.Allerlei

Gratis Wi-Fi in de Antwerpse diamantbuurt. Kies via uw Instellingen:   “Diamond Free Wi-Fi”.

  8.Ideeën

Heeft u voor de vereniging een goed idee ? Laat het ons weten ! Het bestuur is er blij mee !