Ledenservice

   1.Beursagenda

Het beursklimaat begint aan te trekken. De Intergem in Idar Oberstein opent van 24-27 september haar deuren. Ook de beurzen in Den Haag en Leiden gaan weer open.  Zie ook www.mineralenbeurzen.nl . Het is altijd leuk om een uw (klein)kinderen op het spoor van de edelsteenkunde te zetten:   https://gemkids.gia.edu.

  2.Vraagbaak

Hebt u gemmologische vragen ? Stel ze aan de webmaster.

 

  3.Uitleenservice

Uit de GGN-gemmotheek kunt u 10 stenen per keer lenen tegen E5,- administratiekosten en E8,50 aangetekende postverzending. Richt uw  verzoek aan de webmaster. Dit jaar heeft met name Marion Gijbels, NGL, hier gebruik van gemaakt.

 

  4.Marktplaats

Leden kunnen “overtollig” gemmologisch materiaal per stuk of kavel aanbieden voor E5,- per keer. Of vragen of iemand iets voor u kan betekenen. Stuur de webmaster een foto, specificaties, de gewenste vraagprijs en uw e-mailadres.  Geïnteresseerd ? Vraag de webmaster het emailadres.

   

Aangeboden: reflectiemeter  PRIM-I   € 150,-

Gevraagd: gebruikte PhotoAtlas(sen) van Gübelin-Koivula

Gevraagd: Lapis Bonona, ruw of  gefacetteerd (dit mineraal heeft heeft bijzondere lichteigenschappen).

       

Gevraagd: Chelsea-filter en Hanneman filters en/of -set, zo mogelijk “The Works”…..

 

  5.Webinars

Gedurende het corona-tijdperk bood de webmaster u maandelijks een edelsteenkundige presentatie via ZOOM aan. Duur ca. 30 minuten. De  volgende webinar(s) word gehouden in december ’21. Onderwerp:  door een lid/leden aan te geven……

   6.Documentatie, nieuws

Pdf ’s van gemmologische vakbladen zijn beschikbaar bij de webmaster :  DGG, G&G, JoG, Gemma, Holland Gem tot 2014, Gem Project, ICA, LMHC, SSEF. Ook downloadbaar bij de verschillende labs en instituten. Geef de naam, jaargang en nummer van het gewenste vakblad op. U kunt ook de naam van de steen of onderwerp aangeven. U ontvangt dan het meest recente nummer van het artikel, voor zover gedocumenteerd. Ook pdf ‘s  van de Blue Books (CIBJO) zijn beschikbaar.

Laatste nummers van vakbladen “die er toe doen” met hun hoofdonderwerpen:

SSEF Facette 20-05                                   Hiddeniet, lgff roze saffier, e.a.

GIA Gems & Gemology, Zomer ’21:        Fluorescentie bij diamant, Edison parels, parelwaardering

 

7.Allerlei

Gratis Wi-Fi in de Antwerpse diamantbuurt. Kies aldaar via uw Instellingen:   “Diamond Free Wi-Fi”.

NIEUW: GGN-leden kunnen deelnemen aan een oriëntatiecursus Edelsteenkunde die samen met leden van Geode op iedere 1e donderdagavond van de maand in het clubhuis in Zwijndrecht wordt verzorgd door Kees Hoving. Deelnamekosten/bijdrage zaalhuur: €5,- per avond. Stuur een mailtje naar de webmaster @ gemmologischgilde. nl.

NIEUW: In de regio Rotterdam worden maandelijkse huiskamer/keukentafel determinatiebijeenkomsten voor edelsteenkundigen (minimaal basisopleiding) geïnitieerd. Op 7 oktober 13.00 uur vindt in Zwijndrecht de tweede sessie plaats.  Interesse? Stuur een mailtje naar de webmaster @ gemmologischgilde. nl

  8.Ideeën

Heeft u voor de vereniging een goed idee ? Laat het ons weten ! Het bestuur is er blij mee ! Ook als u vragen heeft over de vereniging of bestuursbesluiten kunt u op een discreet en uitgebreid antwoord vertrouwen.