Ledenservice

   1.Beursagenda

Op dit moment -in de aanloop naar de 3e golf van de corona-pandemie-  vinden, zover bekend, geen beursbijeenkomsten plaats.  Zodra wij kennis hebben dat beurzen weer doorgang zullen vinden laten wij u dat weten. Zie ook www.mineralenbeurzen.nl . Intussen vindt u het misschien leuk om een uw (klein)kinderen op het spoor van de edelsteenkunde te zetten:   https://gemkids.gia.edu.

  2.Vraagbaak

Hebt u gemmologische vragen ? Stel ze aan de webmaster.

 

  3.Uitleenservice

Uit de GGN-gemmotheek kunt u 10 stenen per keer lenen tegen E5,- administratiekosten en E8,50 aangetekende postverzending. Richt uw  verzoek aan de webmaster.

 

  4.Marktplaats

Leden kunnen “overtollig” gemmologisch materiaal per stuk of kavel aanbieden voor E5,- per keer. Of vragen of iemand iets voor u kan betekenen. Stuur de webmaster een foto, specificaties, de gewenste vraagprijs en uw e-mailadres.  Geïnteresseerd ? Vraag de webmaster het emailadres.

   

Aangeboden: reflectiemeter  PRIM-I   € 150,-

Gevraagd: gebruikte PhotoAtlas(sen) van Gübelin-Koivula

Gevraagd: Lapis Bonona, ruw of  gefacetteerd (dit mineraal heeft heeft bijzondere lichteigenschappen).

       

Gevraagd: Chelsea-filter en Hanneman filters en/of -set, zo mogelijk “The Works”…..

 

  5.Webinars

Gedurende het corona-tijdperk bood de webmaster u maandelijks een edelsteenkundige presentatie via ZOOM aan. Duur ca. 30 minuten. De  volgende webinar(s) word gehouden op maandagavond 19 april om 20.00 uur. Onderwerp:  naar keuze……

   6.Documentatie, nieuws

Pdf ’s van gemmologische vakbladen zijn beschikbaar bij de webmaster :  DGG, G&G, JoG, Gemma, Holland Gem tot 2014, Gem Project, ICA, LMHC, SSEF. Ook downloadbaar bij de verschillende labs en instituten. Geef de naam, jaargang en nummer van het gewenste vakblad op. U kunt ook de naam van de steen of onderwerp aangeven. U ontvangt dan het meest recente nummer van het artikel, voor zover gedocumenteerd. Ook pdf ‘s  van de Blue Books (CIBJO) zijn beschikbaar.

Laatste nummers van vakbladen “die er toe doen” met hun hoofdonderwerpen:

SSEF Facette 20-05                                   Hiddeniet, lgff roze saffier, e.a.

GIA Gems & Gemology, Spring ’20:       Kleuroorzaken in korund, jade carvings, gele en blauwe beryl

 

7.Allerlei

Gratis Wi-Fi in de Antwerpse diamantbuurt. Kies aldaar via uw Instellingen:   “Diamond Free Wi-Fi”.

 

  8.Ideeën

Heeft u voor de vereniging een goed idee ? Laat het ons weten ! Het bestuur is er blij mee ! Ook als u vragen heeft over de vereniging of bestuursbesluiten kunt u op een discreet en uitgebreid antwoord vertrouwen.